Icelandair väl rustade för 2018

hekla sto 5
Icelandair Boeing 757-200 i Hekla Aurora-målning på Arlanda. (Foto: Icelandair)

Icelandairs tredje kvartal 2017 redovisar en ökning av antal resenärer med tio procent  jämfört med 2016 och visar samtidigt lovande tillväxt för 2018.

Det finns gott om luft under vingarna i alla betydelser av ordet. Icelandair öppnar tre nya destinationer under 2018, Dallas och Cleveland i USA samt Dublin i Irland, vilket ökar antalet flygningar med tio procent och ett förväntat passagerarantal på 4,4 miljoner. Det är en ökning med 400 000 passagerare jämfört med 2017.

Icelandair öppnade rutten till Berlin-Tegel i oktober, som följd av Air Berlins nedläggning, med tre avgångar i veckan från Island året runt och bolaget trafikerar nu fyra destinationer i Tyskland och 49 destinationer totalt med 20 av dem i Nordamerika. Med Islands geografiska läge utnyttjar man linjerna på bägge sidor om Atlanten till att erbjuda ”Stopover” på Island under resan vilket görs utan extrakostnad på flygbiljetten. Resan blir uppdelad i två och man får chans att också uppleva Island på sin resa.

Redan under det första kvartalet 2018 får Icelandair sin första leverans av nya flygplan till den befintliga flottan, som idag består av 26 Boeing 757 och fyra Boeing 767 flygplan, tre Boeing 737 MAX 8. Det finns en order på 16 Boeing MAX för löpande leverans – det sista planet beräknas leverera 2021. De nya flygplanen ger större flexibilitet och kompletterar Icelandairs många olika destinationer och framtida tillväxtplaner.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.