Fem nya SAS-linjer från Aarhus

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Aarhus Airport. FOTO: Wikimedia Commons.

Fler linjer, fler avgångar och fler passagerare. Så ser framtiden ut för Aarhus Airport om man får tro SAS och deras satsning på flygplatsen med bland annat fem nya linjer varav en till Sverige.

De fem nya linjerna från Aarhus kommer att gå till Oslo, Stockholm, München, Mallorca och Split med start i april nästa år. Linjen till Stockholm och Arlanda är en nygammal linje som flögs när SAS hade Jet Time som underleverantör, men när det samarbetet avslutades lades linjen ner. Linjen flögs med ATR 72-600, men kommer nu att flygas med Bombardier CRJ 900 med plats för 20 fler passagerare per flygning. Det blir sex avgångar i veckan till Stockholm med en avgång varje dag med undantag för lördagar.

Samtidigt som SAS startar fem nya linjer gör bolaget även om linjen Aarhus-Malaga till en helårslinje från att tidigare bara varit en sommarlinje. Att SAS väljer att satsa på en flygplats som Aarhus får ändå sägas vara märkligt och inte något som man har sett tidigare då fokus har varit på de tre hubbarna Köpenhamn, Oslo och Stockholm. Detta öppnar möjligen upp för att något liknande kan ske på andra flygplatser, och enligt danska check-in.dk har SAS tidigare flörtat med flygplatserna i Aalborg och Billund om något liknande men utan resultat.

Förutom de nya linjerna utökar SAS trafiken till den danska huvudstaden från Aarhus med 20 procent och sammantaget kommer SAS att använda sig av tre till fyra flygplan för trafiken till Aarhus. Dock är det inte tal om någon bas i Aarhus i nuläget.

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.