Air Berlin-krisen fortsätter, 1 400 jobb kan försvinna i oktober

Luftfahrtgesellschaft_Walter_LGW_(Air_Berlin)_Dash_8-Q400
Air Berlin Bombardier Dash 8 Q400. FOTO: Wikimedia Commons.

Den ekonomiska krisen för Air Berlin fortsätter, och enligt fackliga dokument som Reuters tagit del av ska all markpersonal i Air Berlin sägas upp redan i slutet av oktober.

Upp emot 1 400 personer, främst markpersonal, kan komma att sägas upp redan i slutet av månaden, detta enligt dokument som Reuters tagit del av. Air Berlin har valt att inte kommentera uppgifterna, och enligt Di.se kommer endast anställda som anses vara helt nödvändiga för att hålla bolagets flotta i luften fortsätta jobba, de får istället ställa in sig på att sluta på bolaget i slutet av februari nästa år.

Just nu pågar förhandlingar för Lufthansa och easyJet med Air Berlin om att köpa delar av bolagets tillgångar, och detta väntas pågå till 12 oktober. Ett steg i att minimera skadorna för Air Berlin har även varit att beslutat om hel stopp för alla långlinjer som bolaget flyger från Berlin från slutet av september, samt att linjerna från Düsseldorf ska sluta att flygas 15 oktober. I dagsläget flyger man endast fyra långlinjer, från Düsseldorf till Fort Myers, New York, Miami och San Francisco.

Air Berlins flotta består idag av 105 flygplan varav fem är långdistansflygplan av typen Airbus A330-200.

 

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.