SAS strejken avblåst, inställda avgångar att vänta ändå

S-8.1

Under onsdageftermiddagen meddelade SAS att cirka 100 avgångar som flygs av norska piloter ställs in fram till klockan 14 under torsdagen. Men under torsdagsmorgonen kom beskedet att piloterna och SAS kommit överens om ett nytt avtal och piloterna kommer att gå till jobbet som vanligt under torsdagen. Dock finns det fortfarande risk för att vissa flygningar kan bli inställda. 

Under onsdagen träffades SAS och de norska pilotföreningarna tillsammans med medlare för att undersöka om det finns grund för fortsatta samtal, uppger nyhetsbyrån NTB. Men även om parterna kommer överens innan torsdag morgon ställer SAS in flygningar, men man hoppas att kunna lösa konflikten innan strejken bryter ut. SAS vd Rickard Gustafson har flugit till Norge.

”Vi har sträckt ut en hand och önskar verkligen att få till en lösning”, sade Gustafson i samband med att han kom till SAS kontor vid Gardermoens flygplats.

SAS har nu tecknat avtal med de två norska pilotföreningarna NSF och SNF. Det treåriga avtalet är i linje med de avtal som nyligen undertecknades med de svenska och danska pilotföreningarna och innehåller en gemensam ambition att skapa ett långsiktigt lönsamt SAS. 

– Vi är glada att vi nu har enats kring ett nytt avtal, och att vi därmed har undvikit en strejk som skulle drabba våra kunder, säger Eivind Bjurstrøm, förhandlingsansvarig i SAS.

I och med avtalen med de norska pilotföreningarna har SAS nu kommit till enighet med samtliga pilotföreningar i de tre skandinaviska länderna.

Annonser

En reaktion till “SAS strejken avblåst, inställda avgångar att vänta ändå

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s