Knapp ökning av trafiken för SAS under september

SAS_Scandinavian_Airlines_Airbus_A321-200_(OY-KBB)_arrives_London_Heathrow_11Apr2015_arp
SAS Airbus A321. FOTO: Wikimedia Commons.

Under september ökade trafiken för SAS med knappa 3 procent jämfört med föregående år. Den ökade trafiken beror främst på en positiv utveckling på SAS längre Sydeuropalinjer samt inom charterproduktionen samtidigt som inrikestrafiken minskade främst på grund av den norska konfliktsituationen där en pilotstrejk avblåstes i sista sekund. 

SAS satsning på att anpassa nätverket till den ökade efterfrågan inom fritidsmarknaden fortsätter att få ett positivt mottagande. Det avspeglas i att antalet passagerare på de fritidsorienterade linjerna inom Europa ökade med drygt 10 procent i september.

På de interkontinentala linjerna ökade trafiken med knappt 3 procent. På SAS Europa-/Intraskandinaviska linjer var ökningen knappa 1 procent. På inrikeslinjerna i Norge, Sverige och Danmark minskade trafiken med 3 procent, främst på grund av konflikten på framförallt den norska marknaden. Totalt ökade SAS kapaciteten med knappt fyra procent i september och det totala resandet ökade med närmare 3 procent, vilket ledde till en kabinfaktor på drygt 78 procent.

”Vår kontinuerliga produktutveckling och satsning på fritidsdestinationer inom Europa tas emot väl. I linje med vår strävan att alltid erbjuda kunderna de mest efterfrågade destinationerna med attraktiva avgångstider, öppnar vi inom kort nya direktlinjer till Miami, Eilat, Chambery och Madeira”, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.