Nextjets flygtillstånd återkallat av Transportstyrelsen

NextJet,_SE-LLO,_British_Aerospace_ATP_(22579754465)
Nextjet BAe ATP.

På grund av Nextjets ekonomiska problem har Transportstyrelsen dragit in flygbolagets flygtillstånd, och fram till den 17 november flyger man på ett tillfälligt tillstånd. Är de ekonomiska problemen inte lösta den 17 november är det slutfluget för Nextjet.

De ekonomiska problemen har varit kända sedan länge, men nu har Transportstyrelsen beslutat att återkalla bolagets operativa tillstånd. Detta på grund av att Nextjet inte uppfyller de ekonomiska krav som finns från EASA.

Nextjet har nu fram till den 17 november på sig att lösa de ekonomiska problemen för att återfå sitt tillstånd. Men blir det ingen förbättring fram tills dess riskerar totalt 20 flygplatser i Sverige och Finland att bli utan Nextjets trafik. Det kommer främst att slå hårt mot Norrland där Nextjet idag flyger till sju destinationer från Stockholm Arlanda. Dessa flygplatser kommer bli helt utan reguljär flygtrafik om Nextjet tvingas sluta flyga. Även Jönköping samt Karlstad kan komma att bli av med alla sina flygningar till Stockholm.

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.