Primera startar långlinjer och byter till Airbus

PrimeraAERCAP
Primera Air Airbus A321LR. FOTO:AerCap

Isländska Primera Air som idag flyger med Boeing 737-700/800 från Norden till semesterdestinationer främst i samband med Solresor, väljer nu att starta långlinjer till USA från Storbritannien och Frankrike med start i april nästa år. Dessutom planerar Primera att flyga de nya linjerna med Airbus A321LR och istället för Boeing 737 MAX från Boeing som Primera sedan tidigare har köpt flygplan från.

Primera Airs långlinjer ska gå från två baser i Storbritannien, London Stansted och Birmingham, och en bas i Frankrike, Paris Charles de Gaulle flygplatsen. Linjerna ska flygas främst med nya Airbus A321LR (Long Range), men även Airbus A321neo som Primera idag har en order på åtta hos Airbus.

Destinationer i USA blir Boston och Newark som kommer att flygas fyra gånger per vecka respektive dagligen från alla tre baser i Europa, vilket gör att bolaget ger sig in på en tuff marknad där bland annat Norwegian flyger med sitt lågpriskoncept från London och Paris till både Boston och New York.

Dessutom planerar Primera Air att tillkänna ge ytterligare två nya långlinjer i slutet av sommarsäsongen i år.

Primera Air planerar även att i vinter flyga från Reykjavik till Puerto Plata på Dominikanska Republiken samt Varadero på Kuba. Enligt check-in.dk ska dessa flygningar dock ha ett tekniskt stopp i Halifax i östra Kanada för tankning.

 

Annonser

En reaktion till “Primera startar långlinjer och byter till Airbus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s