Primera expanderar från Storbritannien

PRI737
Primera Air Boeing 737-800. (Foto: Wikimedia Commons)

Primera Air Scandinavia fortsätter att expandera från Storbritannien. I somras tillkännagav man bolagets första långlinjer, från Storbritannien till USA, och nu börjar Primera att flyga till Spanien från Birmingham och London.

Det är de nya långlinjebaserna Birmingham och London Stansted som får nya linjer till Spanien när Primera Air under april och maj nästa år expanderar från Storbritannien skriver ch-aviation.

Primera ska flyga dagligen från Stansted-flygplatsen utanför London till Alicante och Malaga med start den 23 april och från Birmingham blir det flygningar till Malaga och Palma de Mallorca med en daglig avgång vardera. Birmingham-linjera kommer att börja flygas den 14 maj. Enligt ch-aviation har Primera inte tillkännagivit vilken flygplanstyp som man ska använda på linjerna, men troligtvis blir det Boeing 737-800 flygplan som bolaget använder på sina flygningar från Norden till Medelhavet. Dessutom är det inte klart om det är den danska delen av Primera eller det lettiska systerbolaget Primera Air Nordic som ska flyga linjerna.

I och med de nya linjerna ger sig Primera in på en tuff marknad. Storbritannien-Spanien domineras idag av lågprisflygbolagen Ryanair, easyJet, Jet2 och TUI Airways som blir Primeras huvudkonkurrenter. Dessutom flyger även fullkostnadsflygbolagen British Airways och Iberia ett stort antal dagliga flygningar mellan länderna.

Primera flyger idag med nio Boeing 737 flygplan från Sverige, Danmark, Finland och Island till destinationer runt Medelhavet. Men i somras tillkännagav man planer på att börja flyga långlinjer till USA från Birmingham, London Stansted och Paris Charles de Gaulle med start nästa år. Långlinjerna ska flygas med nya Airbus A321neo och A321LR.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.