USA-Kuba börjar flygas i oktober

635730317099982565-0720-aa-cuba02
Amerikanska flygbolag får nu flyga till Kuba.

I mer än ett halvt sekel har det inte varit någon regelbunden flygtrafik mellan USA och Kuba. Under Barack Obamas tid som president har USA försökt att återuppta förbindelserna med Kuba och det kommer nu att ha en påtaglig inverkan på flygtrafiken.

Totalt 13 flygbolag har sökt tillstånd att flyga till Kuba och sju bolag vill flyga till öns nio regionala flygplatser. Sex av dessa flygbolag fick godkända ansökningar, American Airlines, Frontier Airlines, JetBlue Airways, Silver Airways, Southwest Airlines och Sun Country Airlines är de godkända flygbolagen. Dessa flygbolag har fått tillstånd att bedriva flyglinjer från fem amerikanska städer till Kuba. De nio kubanska städerna som bolagen har tillstånd att flyga till är Camagüey, Cayo Coco, Cayo Largo, Cienfugos, Holguin, Manzanillo, Matanzas, Santa Clara och Santiago de Cuba.

Sammantaget har de sex flygbolagen tillstånd att flyga upp till 10 dagliga flygningar till nio kubanska städer, vilket innebär högst 90 tur- och returresor per dag. Det förväntas att de flesta flygbolag kommer att starta flygen under oktober månad.

När det gäller tillstånd för att kunna flyga till Havanna, blir det svårt för US Department of Transportation att fördela tillstånden. Totalt 13 flygbolag har ansökt om tillstånd för att flyga upp till 60 flygningar per dag till Havanna medan USA totalt får flyga högst 20 flygningar per dag till den kubanska huvudstaden.

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.