Över en miljon passagerare flög med Norwegian

Norwegians trafiksiffror för oktober visar på en fortsatt tillväxt av antal passagerare och för första gången sedan pandemin bröt ut reste över en miljon passagerare med Norwegian under loppet av en månad.

I oktober hade Norwegian 1 203 205 passagerare vilket är en ökning med nära 900 000 jämfört med samma period för ett år sedan. Sedan oktober år 2020 har kapaciteten mätt i tillgängliga stolskilometer (ASK) ökat med 195 procent och passagerartrafiken, mätt i intäktsbringande passagerarkilometer (RPK), är upp med 340 procent. Vidare låg kabinfaktorn i oktober på 82,7 procent vilket är en ökning med 27 procent jämfört med föregående år. 

”Detta är sjätte månaden i rad som vi ökar antal passagerare och vi är mycket glada över att resultaten ser ut att hålla i sig in i vintersäsongen. Vi ser också att allt fler börjat resa till storstäder igen”, säger Geir Karlsen, VD på Norwegian. 

I oktober hade Norwegian 48 flygplan i drift och 99,9 procent av antalet planerade flygningar genomfördes med en punktlighet på 88,3 procent. 

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.