Ryanair satsar vidare på Arlanda – ytterligare 12 nya linjer

Ryanair fortsätter att expandera och satsa på den svenska marknaden och lanserar inför sommarsäsongen tio nya direktlinjer varav ett antal till helt nya destinationer inom Europa från Stockholm Arlanda, samt två inrikeslinjer till Luleå och Visby. Totalt ger det 35 nya linjer och över 140 avgångar per vecka från Arlanda.

I samband med invigningen av Ryanairs etablering och tjugotre nya linjer från Stockholm Arlanda Airport inför vintersäsongen, annonserar det irländska lågprisbolaget en fortsatt expansion av tolv nya linjer från Arlanda inför sommarsäsongen 2022. Ryanair placerar totalt fyra flygplan på den nya basen och öppnar inom ett halvår totalt 35 nya linjer vilket ger över 140 avgångar från Arlanda per vecka.

Hälften av destinationerna är nya för flygplatsen och kompletterar Arlandas övriga destinationsutbud. I samband med etableringen lanserar Ryanair också ytterligare inrikestrafik med flygningar till Luleå och Visby från Arlanda. Stockholm-Luleå ska trafikeras sju gånger i veckan med Ryanair ska flyga till Visby tre gånger i veckan.

Förutom Luleå och Visby kommer Ryanair också att flyga till Brindisi i Italien, Beziers, Corfu, Poznan, Wroclaw och Zadar som alla är nya destinationer för Arlanda. Ryanair avser också att börja flyga till Chania, Rom-Fiumicino, Palma de Mallorca och Venedig. Linjerna kommer att flyga en till fem gånger i veckan under sommarsäsongen.

(Foto: Daniel Asplund, Swedavia)

2 kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.