1,4 miljoner passagerare flög med SAS

Antalet passagerare som reser med SAS fortsätter att öka. I oktober flög 1,4 miljoner passagerare med bolaget vilket är en kvarts miljon fler än i september.

I oktober flög 1,4 miljoner passagerare med SAS vilket är en ökning med mer än 130 procent jämfört med samma månad förra året och ännu ett tecken på att allt fler flyger igen. Efterfrågan fortsätter att öka och så gör även SAS kapacitet, som var 100 procent högre än samma månad förra året.

Kabinfaktorn för oktober var 62 procent på SAS flygningar, en förbättring med 23 procentenheter jämfört med oktober förra året. Trots förbättringarna i oktober som var den åttonde månaden i rad med fler passagerare för SAS är det fortsatt en bra bit kvar till nivåerna före pandemin. 1,4 miljoner passagerare i oktober motsvarar ungefär 53 procent av passagerarna som bolaget hade före pandemin i oktober år 2019.

”Det är positivt att se att antalet resenärer fortsätter att öka även efter sommarsäsongen och att biljettförsäljningen stiger. I oktober ökade antalet passagerare som flög med SAS med mer än 250 000, jämfört med september. Uppgången fortsätter och både kapacitet och kabinfaktor är högre den här månaden. Vi står fortfarande inför utmaningar och en oförutsägbar framtid, vilket gör det oerhört viktigt att fortsätta vara konkurrenskraftiga. Vi måste vara flexibla för att kunna möta förändringar i kundernas efterfrågan framöver, säger Anko van der Werff, VD och koncernchef för SAS.

(Foto: SAS)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.