BRA återupptar Skellefteå-Göteborg under jul och nyår

BRA lanserade under sommaren flygningar till Skellefteå från Göteborg och Stockholm Bromma. Flyglinjerna har visat sig vara en framgång för BRA som nu ska flyga Göteborg-Skellefteå under julen och man gör samtidigt klart att Skellefteå-Stockholm ska flygas under hela vintern samt våren.

BRA etablerade två flyglinjer från Skellefteå under sommaren, till Göteborg och Stockholm Bromma. Flyglinjerna blev väldigt populära och BRA utökade trafiken. Under hela hösten har BRA flugit Skellefteå-Stockholm med två turer varje vecka, på torsdagar och söndagar, vilket passar både veckopendlande affärsresenärer som weekendresande privatresenärer. Flyglinjen går så pass bra att BRA nu förlänger trafiken ytterligare och ska flyga Stockholm-Skellefteå under hela vintern och våren.

Samtidigt meddelar BRA att man återkommer med direktflyg mellan Skellefteå och Göteborg under jul och nyår. Totalt kommer flyglinjen till Göteborg trafikeras med fem rundturer mellan den 22 december och sista ankomst den 7 januari.

”Vi är otroligt glada och tacksamma för det positiva mottagande vi har fått i Skellefteå sedan vår etablering i somras. Antalet kunder som bokat biljetter till direktlinjen till Göteborg överträffade då våra förväntningar. Därför var det självklart för oss att flyga till och från Göteborg även under kommande storhelger och därmed kunna erbjuda fler möjligheten att fira jul eller nyår på västkusten eller i Västerbotten”, säger BRA´s kommersiella chef Martin Erkenborn.

”BRA´s linjetrafik är ett viktigt steg för vårt näringsliv och våra invånare. Skellefteås accelererande utveckling kräver goda kommunikationer och genom ett ökat utbud av resealternativ skapas goda förutsättningar för tillväxt, utveckling och etablering samtidigt som man skapar möjligheter för både privatresande och inrikes turism”, säger Robert Lindberg, VD Skellefteå Airport.

(Foto: BRA)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.