Finnair är igång med långlinjetrafiken från Arlanda

Den 22 oktober lyfte Finnairs första långlinjeflygning från Stockholm Arlanda i bolagets satsning på Stockholm och under den gånga helgen fortsatte premiärerna för Finnair som just nu flyger tre långlinjer från Arlanda och fler är att vänta under hösten.

Den 22 oktober började Finnair att flyga direkt mellan Stockholm Arlanda och Bangkok vilket markerade starten för det finska flygbolagets långlinjetrafik från Sverige i en ny satsning som man gör. Under den gånga helgen har det sedan varit premiär för Finnairs flygningar till Phuket och Miami från Arlanda.

Medan två Airbus A350-900-flygplan nu kommer att flyga från Stockholm till Bangkok, Phuket och Miami två gånger i veckan vardera utökar Finnair sin närvaro på Arlanda när man i november även börjar att flyga till Los Angeles och i december börjar flyga till New York-JFK. Finnair kommer att flyga tre gånger i veckan till Los Angeles från den 2 november och till New York-JFK tre gånger i veckan från den 7 december. Runt jul kommer man sedan att utöka trafiken till fyra gånger i veckan på Stockholm-New York.

Finnairs långlinjesatsning på Stockholm Arlanda ökar konkurrensen på långlinjetrafiken från Sverige och det finska flygbolaget konkurrerar med Thai Airways på linjerna till Bangkok och Phuket medan SAS också flyger till Miami och New York från Stockholm.

(Foto: Steve Lynes)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.