BRA börjar flyga till Arlanda

BRA har en stark position på Visby Airport med flyglinjer till Stockholm Bromma, Malmö samt Göteborg och i december ökar man sitt utbud ytterligare när man börjar flyga från Visby till Arlanda.

BRA lanserar nu sin första reguljära flyglinje till Stockholm Arlanda Airport när man ska börja flyga till Sveriges största flygplats från Visby. Från den 13 december kommer BRA att flyga två gånger varje vardag från Gotland till Arlandas terminal 5 och på söndagar blir det en avgång i vardera riktning. Den nya linjen för BRA ska delas underlätta för resenärer som ska till Uppsalaområdet, dels för resenärer som reser vidare ut i världen från Arlanda.

”Våra kunder har efterfrågat möjligheten att även kunna flyga med oss till Stockholm-Arlanda. Delvis är det kunder som reser till och från Uppsalaområdet och delvis är det kunder som skall resa vidare från Arlanda. Det känns därför riktigt bra att vi nu har möjlighet att tillgodose denna önskan från våra gotländska resenärer”, säger Sakarias Ronquist som är Produkt- och intäktschef på BRA.

Avgångstid från Visby till Arlanda blir varje vardag klockan 06.35 och 16.00 medan flygningarna lämnar Arlanda klockan 08.30 samt 18.00. På söndagar är det avgångstid klockan 17.20 från Visby och klockan 18.45 från Arlanda. Flygtiden är beräknad till 45 minuter och samtliga flygningar kommer att utföras med BRAs ATR 72-600.

I nuläget flyger SAS mellan Visby och Stockholm Arlanda året runt medan Norwegian flyger på linjen under sommaren. Dessutom flyger Air Gotland genom Air Leap från Visby till Bromma och med BRAs beslut att även börja flyga till Arlanda ökar konkurrensen ytterligare på flygningarna mellan Visby och Stockholm.

BRA klarar sig däremot bra i konkurrensen och bolaget uppger att man ser en stark utveckling för Visby-marknaden och uppger att man i nuläget flyger nästan två tredjedelar av alla passagerare som flyger till och från Gotland. Bara i september ökade BRAs marknadsandel med 12 procent jämfört med augusti enligt Sakarias Ronquist på BRA.

(Foto: BRA)

3 kommentarer

  1. Det är utmärkt att BRA nu tar ett grepp om Arlandatrafiken från Gotland särskilt som inte heller SAS har tagit riktigt ansvar för den. Vilka typer av biljettsamarbete har BRA med andra bolag?

    1. BRA har åtminstone tidigare haft codeshare med Finnair. Kanske kan öppna upp för trafik vidare till Helsingfors och vidare på Finnairs nya långlinjetrafik från Arlanda från Visby.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.