Norwegian och SAS slopar munskyddskrav inom Skandinavien

Från och med måndagen den 18 oktober är det inte längre ett krav att bära munskydd på Norwegian och SAS flygningar inom och mellan länderna i Skandinavien. Detta tack vare den allt lägre smittorisken och myndigheternas hävning av restriktionerna i Norge, Sverige och Danmark.

Efter rekommendationer från EASA, European Union Aviation Safety Agency, införde Norwegian krav på munskydd ombord på alla flygningar den 17 juni år 2020. Även SAS införde under våren år 2020 krav på munskydd. Med anledning av att smittorisken nu är lägre och restriktionerna färre, hävs nu kravet på munskydd ombord på flygen i och mellan länderna i Skandinavien på både SAS och Norwegians flygningar.

Norwegians inställning har hela tiden varit att behålla kravet på munskydd så kort period som möjligt, men så länge som nödvändigt. De passagerare som fortfarande önskar bära munskydd är självklart välkomna att göra det uppger det norska lågprisbolaget.

Norwegian behåller kravet för munskydd ombord på flygningar till övriga europeiska destinationer, med anledning av den mycket varierande smittsituationen. I oktober har Norwegian 159 inrikes- och utrikes destinationer i Europa.

Även norska Flyr och Widerøe har beslutat att ta bort kravet på munskydd på sina inrikesflygningar i Norge. Sedan tidigare har BRA och Air Leap valt att ta bort krav om munskydd ombord på sina flygningar.

(Foto: Norwegian)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.