Återigen över en miljon passagerare för SAS

SAS såg en ökad efterfrågan på flygresor även i september och totalt flög det 1,1 miljoner passagerare med bolaget. Kabinfaktorn påverkades dock negativt av bolagets långlinjer som främst drivs av efterfrågan på frakt.

Efterfrågan på flygresor ökade något i september och under årets nionde flög 1,1 miljoner passagerare med SAS. Det är en ökning med nästan 90 procent jämfört med samma period förra året. Även kapaciteten ökade och var 74 procent högre än i september förra året.

”Reserestriktionerna lättar, vilket gör att vi direkt ser en ökad efterfrågan. Vi är mycket nöjda med att vi flög mer än en miljon passagerare för tredje månaden i rad och att vi ökar kapaciteten succesivt. Men osäkerhet kring pandemin och framtida efterfrågan kvarstår. SAS måste fortsatt agera snabbt och flexibelt för att kunna anpassa sig efter förändringar i kundernas vilja att resa”, säger Anko van der Werff, VD och koncernchef för SAS.

Kabinfaktorn för september slutade på 54 procent för SAS vilket är 17 procentenheter högre än samma månad året innan. Kabinfaktorn påverkades negativt av bolagets långlinjetrafik till USA och Asien som i nuläget framförallt drivs av fraktverksamheten medan passagerarantalen är relativt små.

SAS VD Anko van der Werff. (Foto: SAS)

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.