PLAY börjar flyga till Göteborg

Det isländska lågprisbolaget PLAY startar under våren nästa år en flyglinje mellan Reykjavik och Göteborg Landvetter vilket blir bolagets första linje till Sverige.

Det nystartade isländska lågkostnadsbolaget PLAY började flyga sommaren år 2021 och lanserar nu en flyglinje till Sverige för första gången när man börjar flyga mellan Göteborg och Reykjavik Flyglinjen ska startas den 20 maj och kommer att trafikeras två gånger per vecka under sommaren, på måndagar och fredagar. Flygplanstyp blir Airbus A321neo.

”Vi välkomnar vår nya kund och den utökade tillgängligheten till och från Sverige och Göteborg Landvetter Airport. Att ett nystartat flygbolag som PLAY ser möjligheter och väljer att etablera sig i Göteborg är verkligen glädjande och visar hur attraktiv regionen är”, säger Anna Strömwall, Flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Sträckan Göteborg-Reykjavik trafikerades av Icelandair fram till 2018 och var en populär linje enligt Swedavia. Drygt 80 procent av de resande mellan Göteborg och Reykjavik är privatresenärer med en relativt stor andel som besöker släkt och vänner. Ca 65 procent av resenärerna är svenskar och 35 procent islänningar.

(Foto: Colin Cooke Photo)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.