Wizz Air gör ett tredje försök med Skellefteå-linje

Efter att ha skjutit upp trafikstarten två gånger på grund av pandemin finns det nu ett nytt startdatum för Wizz Airs flyglinje mellan Skellefteå och Gdansk. Den 29 mars nästa år är tanken att trafiken ska komma igång.

Den 4 juni år 2020 skulle Wizz Air börjat flyga mellan Skellefteå och Gdansk i Polen. Coronapandemin satte dock stopp för det och ett nytt startdatum bestämdes till den 31 mars i år. Pandemins utveckling gjorde dock att Wizz Air valde att avvakta ytterligare, men nu har man satt ett nytt startdatum till den 29 mars år 2022.

”Vi är glada över att Wizz Air väljer Skellefteå och det här är en mycket positiv nyhet för både invånarna och näringslivet. Linjen ger ökad tillgänglighet och skapar nya möjligheter för vår kommunikation med omvärlden, vilket är viktigt för vår tillväxt och utveckling”, säger Skellefteå Airports VD Robert Lindberg.

Wizz Air kommer från den 29 mars att flyga mellan Skellefteå och Gdansk två gånger i veckan, på tisdagar och lördagar, året runt. Avgångstid från Skellefteå till Gdansk är klockan 22.25 med landning på Lech Wałęsa-flygplatsen utanför Gdansk klockan 00.25, dagen efter, både på tisdagar och lördagar. Från Gdansk till Skellefteå blir det avgångstid klockan 19.45 med ankomst till Skellefteå Airport klockan 21.50. Wizz Airs flygplansflotta består av Airbus A320 och A321-flygplan som har plats för 180 respektive 230-239 passagerare.

”Vi tycker det är oerhört glädjande att Skellefteå får en ny reguljär direktlinje från Europa. Att den trafikeras året om är viktigt för vår besöksnäring som hela tiden växer och säsongsutvecklas. Från Skellefteå Airport tar man sig enkelt vidare till hela Swedish Lapland så flygplatsens utveckling är väldigt viktig för oss”, säger Cecilia Petzäll, destinationsutvecklingsstrateg på Swedish Lapland Visitors Board om den nya flyglinjen.

(Foto: Anna Zvereva)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.