Norwegian: Traditionella bokningsmönster på väg tillbaka

Norwegians trafiksiffror för september visar en fortsatt ökning av antalet passagerare. Ökad reslust och efterfrågan har fått flygbolaget att öppna fler linjer till destinationer i Europa. Dessutom är traditionella bokningsmönster på väg tillbaka enligt bolaget.

I september hade Norwegian 997 719 passagerare, en ökning med 206 procent jämfört med samma period förra året. Jämfört med september år 2020 ökade den totala kapaciteten, mätt i tillgängliga stolskilometer (ASK) med 154 procent och persontrafiken mätt i intäktsbringande passagerarkilometer (RPK) ökade med 248 procent. Kabinfaktorn för det norska lågprisbolaget i september landade 72,4 procent, en ökning med 20 procentenheter jämfört med förra året.

”Det är glädjande att kunna rapportera en fortsatt ökning av antalet passagerare för femte månaden i rad. I takt med att Skandinavien öppnats upp har efterfrågan på flyg ökat. Efterfrågan har ökat stadigt både för inrikesresor och till våra europeiska destinationer. Förtroendet för att resor nu kan genomföras som planerat innebär att kunderna också bokar resor längre fram”, säger Geir Karlsen, VD för Norwegian.

Norwegian ser även att traditionella bokningsmönster är på väg tillbaka och som en följd av den ökade efterfrågan öppnade bolaget sina besättningsbaser i Bergen, Stavanger och Trondheim igen under september. Norwegian hade totalt 46 flygplan i drift i september.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.