Vueling utökar med två linjer till Paris från Sverige

Lågprisbolaget Vueling kompletterar linjeutbudet mellan Sverige och Frankrike och lanserar två nya direktlinjer från Stockholm Arlanda och Göteborg Landvetter till Paris med start i november.

Vueling som är en del av International Airlines Group (IAG), som bland annat innehåller British Airways och Iberia, utökar sin närvaro på Stockholm Arlanda och Göteborg Landvetter med flygningar från båda flygplatserna till Orly-flygplatsen i Paris. Den 3 november börjar Vueling att flyga Stockholm-Paris som ska flygas på måndagar, onsdagar och lördagar med Airbus A321. Den 5 november börjar man att flyga Göteborg-Paris som får avgångar på måndagar och fredagar också med Airbus A321.

Från Stockholm Arlanda kan man i dagsläget flyga till Paris-Charles de Gaulle och från den 21 oktober också till Paris Orly. Från Göteborg Landvetter kan man i dagsläget flyga direkt till Paris-Charles de Gaulle, och den nya linjen till Paris Orly erbjuder nu de västsvenska resenärerna ett lågkostnadsalternativ.

Orly-flygplatsen som ofta användas av lågprisbolag ligger i södra Paris, med cirka två mils avstånd till centrala Paris. Paris är en av svenskarnas absoluta favoritresmål och trafiken har haft en stabil tillväxt under flera år före pandemin från både Stockholm och Göteborg uppger Swedavia.

(Foto: ERIC SALARD)


En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.