Arlanda: Terminal 2 öppnar igen

Den 26 oktober öppnar terminal 2 på Arlanda igen efter att varit stängd under stora delar av pandemin. Detta innebär att Stockholm Arlanda Airport framöver kommer att ha två terminal i drift när ökningen av passagerare skett snabbare än förväntat.

Under stora delar av coronapandemin har Swedavia valt att koncentrera allt passagerarflyg till terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport. Detta eftersom antalet resenärer varit få jämfört med vanligt. I somras var det dock stundtals kapacitetsutmaningar, bland annat vad gäller antalet incheckningsdiskar och bagagefickor eftersom antalet resenärer ökade igen och nu planerar Swedavia för att öppna terminal 2 den 26 oktober för att utöka Arlandas aktiva terminalkapacitet igen.

”Nu kan vi, glädjande nog, konstatera att flygtrafiken och antalet resenärer ökat mer och snabbare än vi trott och hoppats på och att vi behöver ännu en terminal”, säger flygplatsdirektör Peder Grunditz på Stockholm Arlanda Airports extranät om öppningen av terminal 2 i slutet av oktober.

Till en början är det dock tal om en försiktig öppning av terminal 2 med en begränsad användning. Det är ett fåtal flygbolag som kommer att flytta från terminal 5 till terminal 2 och det är endast tre uppställningsplatser för flygplan vid terminal 2 som används. Detta på grund av ett markarbete som pågår vid terminalens övriga uppställningsplatser. Enligt Dagens Nyheter är det KLM, Air France, Transavia, Easyjet och CSA Czech Airlines som till en början ska använda terminal 2.

(Foto: Alexandar Vujadinovic)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.