Flygplanskrasch i Milano

Ett Pilatus PC-12-flygplan med åtta personer ombord har kraschat i Milano kort efter start. Samtliga ombord har omkommit enligt italiensk media som rapporterar om att flygplanets motor brann strax före kraschen.

Ett Pilatus PC-12-flygplan har under söndagseftermiddagen kraschat efter start från Linate-flygplatsen i Milano. Efter att flygplanet lyft från flygplatsens bana 36 och satt kurs västerut kraschade det sydväst om Linate-flygplatsen. Samtliga åtta personer ombord på flygplanet, två piloter och sex passagerare, har omkommit enligt Corriere Della Sera.

Enligt vittnen ska flygplanets motor brunnit kort före kraschen som inträffade elva minuter efter att turboproppflygplanet lyft från Linate. PC-12-flygplanet kraschade in i en byggnad som renoverades och där fanns inga personer i byggnaden vid kraschen.

(Foto: Bruno Müller)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.