SAS Irland byter namn och Embraer-bolaget har fått sitt

SAS Irland byter namn och satsningen med Embraer 195 har fått sitt namn när SAS strukturerar sin flygproduktion på fyra plattformar för framtiden.

I september blev det klart att SAS kommer att starta ett nytt produktionsflygbolag som ska flyga på SAS linjenät med Embraer 195-flygplan. Embraer-flygplanen med plats för ungefär 120 passagerare ska fylla det hål i flygplansflottan som finns mellan CRJ 900 som har plats för 90 och Airbus A320neo som har plats för 180 passagerare, och baseras på Kastrups flygplats utanför Köpenhamn.

Namnet på SAS nya produktionsbolag har nu blivit offentligt och bolaget kommer att gå under namnet SAS Link och ska med Embraer-flygplanen flyga på linjer som är för små för bolagets större jetflygplan. SAS Link kommer framöver att utgöra en av fyra produktionsplattformar för SAS tillsammans med huvudbolaget SAS Scandinavia, SAS Irland och wet-leasetrafik som hyrs in från de externa bolagen Xfly och Cityjet.

SAS Irland kommer framöver att öppna en bas på Kastrup och det finns enligt CHECK-IN.DK planer på att bolaget också ska öppna baser i Stockholm och Oslo för att kunna ha lägre kostnader och större flexibilitet. Det irländska dotterbolaget kommer dock att byta namn för att enligt SAS bättre spegla bolagets uppgift och framöver kommer SAS Irland därför att heta SAS Connect. Namnen på dotterbolagen kommer inte att marknadsföras för resenärer utan det är fortsatt bara SAS som är varumärket mot resenärerna.

SAS planer på att framöver dela upp sin flygproduktion möter dock på kritik från pilotfacket SAS Pilot Group som menar att det nya upplägget bland annat görs för att inte behöva återanställa piloter som fått lämna bolaget under pandemin.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.