SAS börjar flyga dagligen mellan Stockholm och New York

Från den 31 oktober utökar SAS antalet flygningar mellan Stockholm Arlanda och New York från tre avgångar i veckan till en avgång varje dag. Totalt kommer bolaget att flyga på tolv linjer från Skandinavien till USA under vintern, varav tre är från Stockholm.

Den 2 september återupptog SAS flyglinjen Stockholm Arlanda-New York (EWR) som inte trafikerats under pandemin. I nuläget flyger man på sträckan tre gånger i veckan men när vintertidtabellen börjar den 31 oktober skruvas antalet avgångar upp till daglig trafik från Stockholm till New York.

Bakom den utökade tidtabellen ligger en ökad efterfrågan på resor till USA, både för fritids- och affärsresor uppger SAS. I november väntas USA öppna sina gränser för vaccinerade medborgare i EU och Storbritannien vilket väntas öka efterfrågan på resor mellan Europa och USA.

”SAS är mycket nöjda över att kunna öka antalet flygningar till New York från Skandinavien. Det är många som ser fram emot att besöka familj och vänner i USA och New York-rutterna är viktiga för affärsresor och frakt”, säger Karl Sandlund, kommersiell direktör i SAS.

Förutom långlinjen till New York kommer SAS också att flyga till Chicago och Miami från Stockholm under vintern. Totalt blir det tolv långlinjer för SAS till USA från Stockholm, Köpenhamn och Oslo i vintertidtabellen där Köpenhamn har sju linjer och Oslo två. Bland flyglinjerna från Köpenhamn tillkommer flyglinjen till Boston som ska flygas tre gånger i veckan och Miami. För Oslos del blir det trafik till New York och Miami.

(Foto: Bene Riobó)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.