Air Skåne pausar flygningarna till Stockholm

Air Leaps satsning på lokala varumärken genom bland annat Air Skåne har inte lockat tillräckligt med passagerare. Därför pausar Air Skåne sina flygningar från Ängelholm Helsingborg och Malmö till Stockholm Bromma med start i oktober.

Air Leap har flugit från Ängelholm Helsingborg och Malmö till Stockholm Bromma i drygt ett år och under den senaste tiden har man gjort det som det lokala varumärket Air Skåne. Med en inriktning på det lokala och en stor närvaro i regionen hoppades man locka till sig passagerare men fram tills nu har passagerarantalet inte varit tillräckligt. Därför pausas Air Skånes flygningar till Bromma flygplats från Skåne i oktober. Den 10 oktober går sista flygningen från Ängelholm Helsingborg Airport och den 24 oktober går sista flygningen mellan Malmö och Bromma för Air Skånes del.

”Att den lokala närvaron applåderats i marknaden är vi glada för, däremot har inte passagerarantalet nått upp i den nivå som behövs för att trafikera destinationerna för en långsiktig och hållbar affär. Vi kan konstatera att resor i jobbet inte kommit i gång riktigt och nått den nivå som vi förväntat. Det finns för närvarande en överkapacitet på flygstolar från de båda skånska flygplatserna till och från Stockholm, vilket innebär att vi beslutat att pausa de båda flyglinjerna”, säger Jens Harrysson på Air Leap som understryker att Air Leap är redo att återstarta det lokala alternativet igen när marknaden är redo.

Air Skåne har genom Sveaflyg och Nyxair flugit de båda flyglinjerna från Stockholm Bromma till Skåne med Saab 2000 medan konkurrenterna SAS och BRA som också flyger på båda linjerna till Stockholm använder sig av större flygplan som Airbus A320neo, CRJ 900 och ATR 72.

Framöver kommer alltså SAS och BRA flyga från både Malmö och Ängelholm Helsingborg till Stockholm, där SAS flyger till Arlanda och BRA till Bromma. I slutet på oktober kommer även Ryanair att börja flyga från Malmö till Stockholm Arlanda. Air Leap uppger att man fortsatt kommer att flyga till Bromma flygplats från Visby, Halmstad och Oslo.

(Foto: Sveaflyg)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.