SAS ska flyga med Embraer 195

SAS ska nu ha beslutat om en ny flygplanstyp som ska in i bolagets flotta. Det är Embraer 195 som har plats för ungefär 120 passagerare som ska in i bolagets flotta och i samband med detta ska även ett nytt flygbolag bildas enligt uppgifter i media.

Sedan SAS fasade ut sina Boeing 737-600 har bolaget letat efter en ersättare till dessa 120-stolars flygplan. När även Boeing 737-700 är på väg att fasas ut behöver SAS en ersättare i segmentet mellan CRJ 900 som har plats för 90 passagerare och Airbus A320neo som har plats för 180 passagerare. SAS har nu bestämt att den flygplanstyp som ska fylla gapet är Embraer 195 som har plats för 120 passagerare enligt CHECK-IN.DK.

SAS presschef i Danmark, Alexandra Lindgren Kaoukji, uppger för CHECK-IN.DK att SAS har tecknat en avsiktsförklaring för ett mindre antal Embraer 195 och verksamheten med flygplanstypen ska vara i drift redan till sommartidtabellen nästa år. Enligt Aviatiors.se ska Embraer 195-flygplanen placeras i ett nytt flygbolag inom SAS-koncernen som ska has bas på Köpenhamns flygplats, Kastrup, men ha ett svenskt Air Operator Certificate (AOC). Detta har dock inte bekräftats av SAS.

Embraer 195 är en del av Embraers regionalflygplansfamilj som består av flertalet varianter där E195 är den största. I Europa används flygplanstypen bland annat av Lufthansa CityLine, Austrian Airlines, Air Dolomiti och LOT.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.