BRA fortsätter att flyga från Skellefteå

BRA har beslutat att förlänga flygtrafiken till Stockholm-Bromma från Skellefteå Airport året ut. Sträckan trafikeras torsdagar och söndagar under hösten. ”Ser vi samma fina utveckling på resandet under hösten som vi sett under sommaren finns det stora möjligheter för ökad trafik till och från Skellefteå framöver” säger Martin Erkenborn, kommersiell chef på BRA.

Det händer mycket i Skellefteå-regionen och detta avspeglar sig också på Skellefteå Airport när Ryanair nyligen beslutat om att starta en flyglinje från Skellefteå till Stockholm i vinter och när nu BRA beslutat om att förlänga sin säsongstrafik till Skellefteå ändå till årets slut.

BRA har under sommaren trafikerat Stockholm-Bromma och Göteborg som sommardestinationer från Skellefteå. Utvecklingen på dessa flyglinjer har kraftfullt överstigit förväntningarna varvid flygbolaget nu beslutat om en långsiktig etablering i Skellefteå men linjen till Göteborg sätts på paus under vintern.

”Tillväxten i Skellefteå med omnejd är exceptionell och vi vill bidra till den utvecklingen genom att tillhandahålla klimateffektiva och flexibla resealternativ för Skellefteås växande marknad. Vårt mål att bli världens första fossilfria flygbolag och det harmoniserar väl med Skellefteås arbete för hållbart resande”, säger BRA:s kommersiella chef Martin Erkenborn.

Under hösten erbjuder BRA två avgångar per vecka, torsdag och söndag, till Stockholm-Bromma från Skellefteå med ATR 72-600. Med mellanlandning på Bromma kan man sedan ta sig vidare till Malmö, Göteborg, Visby eller någon annan av bolagets 12 inrikesdestinationer.

(Foto: BRA)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.