Air Leap startar weekend-linje mellan Oslo och Bromma

Den 1 oktober lanserar Air Leap sin första utrikeslinje från Stockholm Bromma Airport när man börjar flyga till Oslo. Det är dock ingen trafik i någon större omfattning med endast en avgång per vecka i vardera riktning.

Air Leaps fokus på Bromma flygplats ökar något när flygbolaget den 1 oktober adderar en utrikeslinje till Oslo från Stockholms cityflygplats. Det blir avgångar från Oslo på fredagar och från Stockholm Bromma på söndagar med en Saab 340. Avgångstiderna är på fredagar från Oslo klockan 18.20 och från Bromma på söndagar klockan 12.25.

Lars- Hjorth- Johansen, sälj- & marknadsansvarig i Norge. (Foto: Air Leap)

”Vi har hört önskemål från resenärer om att just kunna ta sig mellan huvudstäderna under en helg snabbt, effektivt och prisvärt och nu passar det in i vårt övriga program vi kör i Norge”, säger Lars Hjorth Johansen, försäljningsansvarig i Norge.

Air Leap trafikerar sedan tidigare Oslo- Ørland samt Oslo- Røros i Norge och har i nuläget en flyglinje mellan Oslo och Stockholm Arlanda som också trafikeras med en avgång per vecka i vardera riktning och flygs med en Saab 340. Huvudsyftet med flyglinjen till Arlanda är troligen att flyga en Saab 340 till Arlanda på fredagskvällen för tekniskt underhåll under helgen för att sedan flyga tillbaka till Oslo på söndagen och in på bolagets norska linjenät igen.

Stockholm-Oslo flygs redan idag av SAS och Norwegian som erbjuder resenärerna flera avgångar dagligen. Både bolagen flyger dock från Arlanda och Air Leaps Brommalinje till den norska huvudstaden innebär ett återupptagande av förbindelsen till den norska huvudstaden från Bromma eftersom Flybe Nordic flög Bromma-Oslo under en period år 2012.

(Foto: Gustav Karlström)

2 kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.