Stark sommar för BRA som växlar upp under hösten

Den 12 maj återstartade flygbolaget BRA efter 13 månader utan reguljärtrafik. Att starta upp mitt i en pandemi medför många osäkerhetsfaktorer men med facit i hand var det en lyckträff att återstarta inför sommaren. ”Med denna fantastiska sommar i ryggen känns det helt rätt att växla upp inför hösten”, säger flygbolagets nya kommersiella chef Martin Erkenborn.

I takt med att antalet vaccinerade ökade samtidigt som smittotalen gick ner i samhället inför sommaren var ressuget stort bland svenskarna. Detta bekräftas när BRA släppt statistik för resandet under sommarmånaderna juni, juli och augusti.

Passagerartillväxten för flygbolaget har under sommaren varit stor. Under augusti hade BRA 46 procent fler passagerare ombord än under juni månad. Även kabinfaktorn har varit hög med ett genomsnitt på 72 procent på bolagets linjenät. BRA har även återtagit sin roll som marknadsledande aktör på Stockholm Bromma flygplats och har under sommaren transporterat cirka 80 procent av alla passagerare som reste till och från cityflygplatsen.

”Vi är så glada och tacksamma att så många kunder har valt att flyga med oss i sommar. Denna utveckling hade vi aldrig vågat drömma om när vi återstartade i maj och vi tackar ödmjukast för förtroendet. Det känns även fantastiskt roligt att vi återtagit vår starka position på vår hemmaflygplats Bromma med en marknadsandel på 80 procent”, säger Martin Erkenborn.

I slutet av september kommer hela BRA:s flotta bestående av tolv ATR72-600 åter vara i trafik för att möta efterfrågan på inrikesresor under hösten. Detta möjliggör ett ökat antal avgångar på många linjer samt en justerad tidtabell som är anpassad för passagerare som reser i tjänsten.

”För oss på BRA är det av största vikt att finnas här för alla som har behov av att flyga. Vi ser nu att efterfrågan på inrikesresor ökar och vi öppnar därför upp fler linjer samt ökar frekvensen på befintliga linjer för att knyta samman Sverige nu när restriktionerna lättar och behovet av att resa ökar”, säger Martin Erkenborn.

(Foto: BRA)

2 kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.