Ryanair börjar flyga Skellefteå-Stockholm

Ryanair lägger till ytterligare en inrikeslinje från sin kommande bas på Stockholm Arlanda. I början av december börjar nämligen det irländska lågprisbolaget att flyga till Skellefteå från Arlanda.

Från den 3 december får SAS sällskap av Ryanair på sträckan Stockholm Arlanda-Skellefteå. Det irländska lågprisflygbolaget kommer att flyga två gånger i veckan på linjen som blir bolagets tredje inrikeslinje i Sverige, medan SAS i nuläget flyger flera gånger dagligen på sträckan. Även BRA flyger mellan Stockholm och Skellefteå men använder sig av Bromma flygplats i Stockholm och flyger precis som Ryanair ska göra, två gånger i veckan på linjen.

”Den utveckling som nu sker i Skellefteåregionen saknar motstycke i hela Europa och för att vi ska klara den starka tillväxt som sker krävs goda kommunikationer till omvärlden. Flyginfrastrukturen är helt avgörande för vår regions fortsatta expansion då avstånden till Stockholm eller andra städer är långa. Ryanairs etablering ger utökade möjligheter för privatpersoner och näringsliv att resa till eller från Skellefteå vilket givetvis är glädjande”, säger Robert Lindberg, VD på Skellefteå Airport.

Ryanair kommer att flyga Stockholm-Skellefteå på måndagar och fredagar vilket gör flyglinjen anpassad till både veckopendlande tjänsteresor såsom weekendturism. På måndagar blir det avgångstid klockan 09.45 från Arlanda med landning på Skellefteå Airport en timme och 20 minuter senare. Returflygningen lämnar Skellefteå klockan 11.30 och är åter på Arlanda flygplats klockan 12.50. På fredagar är det planerat för en tidigare avgångstid från Stockholm, klockan 08.20 och avgångstid från Skellefteå är klockan 10.05.

((Foto: Michal Osmenda)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.