Eurowings etablerar bas på Arlanda

De tyska lågprisbolaget Eurowings blir det senaste i raden av flygbolag som etablerar en bas på Stockholm Arlanda Airport. Vid sommartidtabellens början börjar man att flyga till 20 destinationer från Stockholm.

Finnair, Ryanair och nu Eurowings. Det är tre flygbolag som framöver kommer att basera flygplan på Stockholm Arlanda Airport. Det senaste flygbolaget, Eurowings, som är Lufthansakoncernens lågprisbolag kommer att öppna sin bas när sommartidtabellen år 2022 tar sin början vid slutet av mars. Eurowings kommer att basera fem Airbus-flygplan på sin Arlanda-bas.

Eurowings har hittills tillkännagivit tolv av totalt 20 nya destinationer som man ska flyga från Stockholm och det är till Barcelona, Rom, Palma de Mallorca, Nice, Köpenhamn, Malaga, Birmingham, Gdansk, Alicante, Pristina, Faro och Berlin. Vissa destinationer trafikeras inte från Stockholm just nu, till exempel Birmingham, medan andra destinationer som Köpenhamn trafikeras av både SAS och Norwegian.

”Sverige är en marknad som passar perfekt med vårt mål att vara det främsta europeiska lågkostnadsbolaget. Sedan pandemin letar många resenärer inte längre primärt efter den billigaste biljetten, utan efter ett flygbolag som de villkorslöst kan lita på när det gäller säkerhet, tillförlitlighet och socialt ansvar. Med vårt Lufthansa DNA – till exempel ett attraktivt nätverk av billiga direktflyg och en oöverträffad kundservice – kan vi erbjuda just det”, säger Eurowings VD Jens Bischof.

Eurowings har i flera år trafikerat Stockholm Arlanda och den nya basen blir deras fjärde utanför den Tyskspråkiga regionen. Flygbolaget ser möjligheter och har utvecklat destinationsutbudet också i andra delar av Sverige sista tiden. I dagsläget erbjuder Eurowings direkttrafik från Arlanda till Hamburg och Düsseldorf, före pandemin även till Köln, och från Göteborg Landvetter till Düsseldorf. Tidigare i år lanserade de en direktlinje från Malmö till Kosovos huvudstad Pristina. Från både Luleå och Kiruna öppnar de en utrikeslinje till Stuttgart i december.

(Foto: BriYYZ)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.