Göteborg får ny skidlinje till Schweiz i vinter

Göteborg Landvetter Airport får i vinter en ny flyglinje som riktar in sig på skidresenärer. Det är researrangören Lion Alpin som arrangerar flygningar till Sankt Gallen i Schweiz med en avgång i veckan mellan januari och mars år 2022.

Den 22 januari får Göteborg Landvetter Airport för första gången direktflygningar till Sankt Gallen-Altenrheins flygplats i Schweiz när researrangören Lion Alpin börjar erbjuda flygningar varje lördag med inriktning på skidresenärer. Från Sankt Gallen finns det smidig direkt transfer vidare till österrikiska Tyrolen och skidorterna St. Anton och Ischgl, knappt 1,5 timma till St. Anton och 2 timmar till Ischgl.

Flygningarna mellan Göteborg och Sankt Gallen kommer att pågå till den 19 mars och Lion Aplin använder sig av det österrikiska flygbolaget People’s som har bas på Sankt Gallens flygplats och de ska trafikera sträckan med en Embraer 170 som har plats för 76 passagerare. Lion Alpin erbjuder också för första gången weekendresor/kortresor från Landvetter med avgångar antingen lördag-tisdag eller tisdag-lördag till St. Anton och Ischgl.

Även om resandet fortfarande är kraftigt präglat av pandemin har efterfrågan på flygresor ökat, både i form av reguljärflyg och charterresor konstaterar Swedavia som driver Göteborg Landvetter. Återhämtningen för flygresandet fortsatte i augusti och för andra månaden i följd når antalet resenärer den högsta nivån sedan inledningen av pandemin. Göteborg Landvetter Airport hade sammantaget närmare 265 000 resenärer i augusti, en minskning med 58 procent jämfört med augusti 2019. Jämfört med augusti i fjol var resenärsökningen sammanlagt 155 procent.

(Foto: Peoples170)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.