Finnair börjar flyga till New York och Los Angeles från Stockholm

Finnairs långlinjebas på Arlanda ser ut att växa redan innan den öppnats. Det finska flygbolaget ska förutom flyglinjer till Miami, Phuket och Bangkok också börja flyga till New York och Los Angeles från Stockholm i höst.

Finnair utökar destinationsutbudet från Sverige inför vintersäsongen och lanserar ytterligare två långlinjer från Stockholm Arlanda, till Los Angeles och New York-JFK. Totalt kommer Finnair att trafikera tre destinationer i USA från den nya basen på Arlanda, eftersom trafiken blir ett komplement till direktlinjen till Miami som startar i höst. Utöver USA-linjerna kommer Finnair också att flyga till Bangkok och Phuket, också dem med planerarad trafikstart i oktober.

Den 2 november börjar Finnairs linje till Los Angeles som ska trafikeras tre gånger i veckan medan New York-linjen startar den 7 december med tre avgångar i veckan. Flygningarna till New York ökar dock till fyra gånger i veckan runt juli. Samtliga långlinjer som Finnair ska flyga från Arlanda kommer att flygas med Airbus A350-flygplan.

”De nya förbindelserna och förbättrade tillgängligheten till USA är viktiga tillskott till Arlandas befintliga linjeutbud både ur resenärs- och fraktsynpunkt. Nordamerika är en av Sveriges största handelspartners och en av de största marknaderna när det gäller inkommande turister, så detta är goda nyheter för både näringsliv och besöksnäring i hela landet. Expansionen är också ytterligare ett tydligt bevis på Stockholms starka position och en satsning på den största marknaden i Skandinavien, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad & Kommersiell Utveckling på Swedavia.

Finnairs besked om ytterligare två nya långlinjer från Stockholm ökar konkurrensen mellan bolaget och SAS som i dagsläget flyger från Stockholm Arlanda till New York (Newark) och planerar att återuppta flygningar till Chicago samt Miami.

(Foto: Adam Moreira)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.