SAS skjuter upp leveranser av Airbus A350

SAS två sista Airbus A350 i ordern på totalt åtta flygplan som man beställt skulle levererats under år 2022 och 2023 men bolaget har beslutat sig för att skjuta upp leveransen av de båda flygplanen till räkenskapsåret 2024.

Under presentation av SAS tredje kvartalsrapport framkom det att bolaget väntar sig, precis som många andra, ett lägre resande på långlinjer framöver. Detta gör att SAS nu väljer att skjuta upp leveransen av de två sista Airbus A350-900-flygplan som man beställt från Airbus för att bättra anpassa sig till efterfrågan framöver. Enligt tidigare planer skulle de levererats under år 2022 och 2023.

”[Vi] sköt fram leveransen av de kommande två A350 med ett år och det är en betydande förändring. Och jag tycker att det är positivt, och jag tror att det stämmer mycket bättre överens med efterfrågan framöver”, sade SAS finanschef Magnus Örnberg under presentation av räkenskapsårets tredje kvartalsrapport enligt ch-aviation.

SAS kommer nu att ta emot de två sista A350-flygplanen i ordern på åtta flygplan under bolagets räkenskapsår 2024 som sträcker sig mellan november år 2023 och oktober år 2024. SAS har idag sex Airbus A350-flygplan i flottan och samtliga flygplan av typen är baserade på Kastrup och flyger därför främst på långlinjer från Köpenhamn.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.