Wizz Air lägger bud på easyJet

Enligt Reuters har Wizz Air lagt ett bud på den brittiska lågpriskonkurrenten easyJet, men easyJet säger bestämt nej till början på ett övertagande från Wizz Airs sida.

Ett bud på delar av easyJets aktier har lämnats av lågprisrivalen Wizz Air. Det rapporterar Reuters om. easyJets styrelse lämnade dock ett tydligt besked om hur man ser på ett eventuellt övertagande från Wizz Air när man sade nej till budet. Istället ska det brittiska lågprisflygbolaget samla in närmare 15 miljarder kronor genom en nyemission och lån för att klara sig igenom den kommande vintersäsongen.

Ett eventuellt övertagande av easyJet skulle tillsammans med Wizz Air skapa ett stort lågprisbolag som konkurrent till Ryanair. Wizz Air har idag ett stort fokus på trafik till och från östra Europa medan easyJet främst flyger i de västra delarna vilket innebär att bolagens linjenät kompletterar varandra relativt väl.

(Foto: Adrian Pingstone)

2 kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.