Kraftig passagerarökning för Norwegian i augusti

Norwegians trafiksiffror för augusti visar en fortsatt ökning av antalet passagerare. Antalet bokningar för framtida resor ökar också i takt med större utbud från Norwegian, att fler vaccinerar sig och att vaccinationspass inom EU är igång.

I augusti flög det 790 220 passagerare med Norwegian vilket är 150 procent fler än vad bolaget hade under augusti föregående år. Det norska lågprisbolaget ökade kapaciteten med närmare 130 procent medan antalet intäktsbringande passagerarkilometer ökade med nästan 170 procent jämfört med augusti år 2020. Det ökade antalet resande innebar också en högre kabinfaktor som blev 72,6 procent.

Norwegian såg under augusti att resandet ökade och menar att ett utökat utbud av flygresor, att fler vaccinerar sig samt att vaccinationspass inom EU finns på plats ligger bakom passagerarökningen. Med bakgrund av den ökande efterfrågan planerar Norwegian för att öka linjenätet ytterligare under hösten. Från Stockholm Arlanda kan man i höst flyga direkt till exempelvis Amsterdam, Köpenhamn, Krakow, Barcelona och London med Norwegian.

”Alla som jobbar på Norwegian är nöjda med den positiva utvecklingen. Vi har jobbat hårt för det här, och vi kommer att fortsätta leverera goda kundupplevelser samtidigt som vi arbetar outtröttligt för att hålla kostnaderna nere för att fungera så effektivt som möjligt”, säger Geir Karlsen, VD för Norwegian.

(Foto: Norwegian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.