TUI tar utrikesflyget tillbaka till Umeå

Efter ett och ett halvt år utan utrikestrafik återupptar TUI chartertrafiken från Umeå Airport med flygningar till Kreta i Grekland och senare i höst blir det också charter till Kanarieöarna från Umeå.

Från den 31 augusti har Umeå Airport återigen utrikestrafik. Detta genom TUI som en gång i veckan kommer att flyga charter till Kreta på tisdagar. Det är dock inte TUI själva som kommer att utföra flygningarna utan man har anlitat det grekiska flaggflygbolaget Aegean Airlines för trafiken.

”Vi är naturligtvis väldigt glada att man ser en ökad efterfrågan och början till en återhämtning för flyget. Att TUI återvänder till vår flygplats och erbjuder våra resenärer att resa utomlands med direktflyg inför hösten är viktigt för återhämtningen i regionen”, säger Bengt-Ove Lindgren, flygplatschef Umeå Airport.

Inför höstlovet utökas utrikestrafiken eftersom TUI och Ving från den 29 oktober dessutom kommer att erbjuda charterflyg från Umeå Airport till Gran Canaria med avgångar på fredagar. Här blir det danska Jettime som kommer att utföra flygningarna.

Nyligen har flera andra regionala flygplatser också fått tillbaka charterflyg, och en av dessa är Växjö Småland Airport. På den småländska flygplatsen har TUI börjat flyga till Rhodos och senare i höst kommer det också gå att flyga charter till Kanarieöarna från Växjö.

(Foto: Anna Zvereva)

En kommentar

  1. Även Norrköping/Kungsängen har sedan en tid charter lördagar och söndagar med Aegean till Rhodos och Kreta.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.