Upphandling av Norrköping Airport avbryts

Norrköpings kommun avbryter upphandlingen av flygplatsverksamheten inom Norrköping Airport då det enda anbudet som inkommit inte följer föreskrifterna i det selektiva upphandlingsförfarandet inom Lag om offentlig upphandling.

Strax före sommaren inledde Norrköpings kommun en upphandling gällande driften av Norrköping Airport. Upphandlingen avbryts dock nu efter att ett anbud inkommit till kommunen och detta anbud följer inte föreskrifterna i det selektiva upphandlingsförfarandet inom Lag om offentlig upphandling enligt ett pressmeddelande från Norrköpings kommun. Detta medförde i sin tur att upphandlingen fått avbrytas eftersom ingen annan anbudsansökan kommit in.

”Det är tråkigt att vi inte kom i mål med upphandlingen. Nu kommer vi att analysera bakomliggande faktorer i den här processen för att så snabbt som möjligt kunna presentera hur vi går vidare”, säger Olle Vikmång kommunstyrelsens ordförande och ordförande för Rådhus AB som är moderbolag i Norrköpings kommuns bolagskoncern.

Den avbrutna upphandlingen kommer inte att påverka flygplatsverksamheten som fortsätter tills vidare att bedrivas enligt nuvarande driftform. I dagsläget har Norrköping Airport inga reguljära flyglinjer men en del charter har återupptagits efter ett längre uppehåll på grund av coronapandemin. Flygplatsen används också av samhällsviktigt flyg som exempelvis ambulansflyg och Hummingbird Aviation har ett ambulansflygplan baserat på flygplan. Även Bromma Air Maintenance (BAM) finns på Norrköping Airport.

(Foto: Norrköping Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.