Air Leap tar över trafiken från Örnsköldsvik

I slutet av september tar Air Leap över den upphandlade trafiken mellan Örnsköldsvik och Stockholm efter Amapola Flyg som just nu flyger på sträckan via Sundsvall.

Med start den 26 september kommer Air Leap att trafikera sträckan Örnsköldsvik-Stockholm Arlanda efter en upphandling gjord av Trafikverket. Just nu trafikeras Örnsköldsvik av Amapola Flyg som vann upphandlingen för trafiken gången innan. Till och med den 31 augusti går flygningarna till och från Örnsköldsvik via Sundsvall men då SAS återupptar sin trafik till Sundsvall från Arlanda på kommersiella villkor den 1 september upphör den upphandlade flygtrafiken till och från Sundsvall.

När Air Leap tar över på Örnsköldsvik-Stockholm den 26 september kommer bolaget att trafikera sträckan med en tur och retur på vardagar samt söndagar med en Saab 340 som har plats för 33 passagerare. Det blir en morgonflygning från Örnsköldsvik och en eftermiddagsflygning från Stockholm Arlanda måndag till fredag samt en tur och retur på söndagen.

”Vi är glada att Trafikverkets upphandling gav oss förtroendet och vi ser fram emot trafikstarten och hoppas att vi kan vara med och bidra till en återstart av marknaden på sikt”, säger Jon Melkersson VD, Air Leap Aviation.

Upphandlingen sträcker sig från 26 september i år till 31 december år 2022. Under detta år sker två avrop och under år 2022 ytterligare två avrop dock kommer samma flygbolag att flyga produktionen.

(Foto: Gustav Karlström)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.