Wizz Air börjar flyga till Belgrad från Växjö

Nyheterna om nya flyglinjer till och från Sverige med lågprisflygbolag duggar tätt. Den senaste i raden av nya flyglinjer är Växjö-Belgrad som Wizz Air ska börja flyga den 19 december.

Strax före jul öppnar Wizz Air upp sin tredje flyglinje från Växjö. Den 19 december börjar man att flyga till den serbiska huvudstaden Belgrad. Den nya flyglinjen från Växjö kommer att trafikeras två gånger i veckan, på onsdagar och söndagar med Wizz Airs Airbus-flotta.

”Att Wizz Air lägger ännu en destination i vår region är ett härligt tecken. Det visar tydligt att vi är en region med goda framtidsutsikter och stor tillväxt. Vårt upptagningsområde har många medborgare med rötter från Belgrad och resten av Serbien. Vi hoppas att många kommer nyttja denna linje för att smidigt kunna besöka släkt och vänner. Vi ser även fram emot att få välkomna många nya besökare från Serbien, oavsett om de är här för affärer, på semester eller för att besöka vänner och familj”, säger Ulf Axelsson som är VD på Växjö Småland Airport.

Sedan tidigare flyger Wizz Air till Skopje och Tuzla från Växjö Småland Airport som också har reguljärtrafik med Ryanair och GP Aviation. Före coronapandemin flög även KLM till Amsterdam och BRA till Stockholm Bromma från Växjö. Det är oklart när KLM återupptar sina flygningar till Växjö genom dotterbolaget KLM Cityhopper men BRA kommer att börja flyga till Stockholm från den 30 augusti.

(Foto: Växjö Småland Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.