Ryanair med två nya linjer från Sverige

Stockholm Arlanda och Göteborg får varsin ny flyglinje med Ryanair i höst. Det irländska lågprisbolaget ska börja flyga från Stockholm till Barcelona och från Göteborg till Kaunas i Litauen.

Ryanair börjar i slutet av oktober att flyga till Stockholm Arlanda Airport för första gången med närmare 25 flyglinjer. Redan nu adderar man ytterligare en flyglinje till sitt utbud från Arlanda då man den 2 november börjar att flyga till Barcelona. Ryanair kommer att flyga till den spanska kuststaden på tisdagar, torsdagar och lördagar med Boeing 737-800.

Den 1 november får även Göteborg Landvetter Airport en till flyglinje med Ryanair. Det irländska lågprisbolaget kommer då att flyga från Göteborg till Kaunas som är Litauens näst största stad. Det blir avgångar på måndagar och fredagar med Boeing 737-800. Ryanair kommer även att börja flyga till Billund, Riga och Stockholm Arlanda från Göteborg vid slutet av oktober och under hela vintern.

”Det är ett verkligen positiva nyheter att Ryanair fortsätter expandera på Landvetter och att de väljer att lansera ytterligare en ny destination så snart efter trafikstarten till Zagreb och innan flyglinjerna till Billund, Riga och Stockholm har startat är ett styrkebesked och tecken på ökad efterfrågan”, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Ryanair Holdings är idag Europas största flygbolagskoncern, enligt ett pressmeddelande, och inkluderar dotterbolagen Buzz, Lauda, Malta Air och Ryanair. Bolaget har runt 80 baser med förbindelser till cirka 250 destinationer i 40 länder med en flotta med 460 flygplan och ytterligare 210 Boeing 737 MAX-flygplan på beställning.

(Foto: Adrian Pingstone)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.