Ny Wizz Air-linje från Malmö

I mitten av december får Malmö Airport ytterligare en flyglinje med Wizz Air som börjar att flyga till Sarajevo i Bosnien, en flyglinje som främst förväntas locka resenärer som besöker släkt och vänner.

Den 14 december öppnar Wizz Air upp en ny flyglinje från Malmö. Den nya linjen går till Bosnien och Hercegovinas huvudstad Sarajevo och ska flygas tre gånger i veckan med Wizz Airs Airbus A320-flygplan. Södra Sverige har en stor andel invånare med rötter på Balkanhalvön och i Skåne är bosnier den största folkgruppen från forna Jugoslavien och en betydande del av passagerarna förväntas vara resenärer som vill besöka familj och vänner. 

”Det är glädjande att Wizz Air expanderar, och att de väljer att öppna ytterligare en ny linje knappt ett par månader efter de lanserade linjen till Banja Luca visar att det tydligt finns en efterfrågan på resor från Malmö. Sarajevo är en fin och spännande destination som jag hoppas att många i södra Sverige nu passar på att upptäcka”, säger Karin Öhrström, flygplatschef på Malmö Airport. 

Wizz Air öppnade en bas på Sarajevos flygplats i maj i år och flyger sedan tidigare till Göteborg Landvetter och Stockholm Skavsta i Sverige från den bosniska huvudstaden.

”Vi är glada att kunna addera den nya förbindelsen mellan Malmö och Sarajevo. Med de nya linjerna erbjuder vi fler möjligheter för resenärer att resa för extremt låga priser och att resa säkert. Våra moderna flygplan såväl som våra förbättrade skyddsåtgärder kommer att säkerställa bästa möjliga hälsosamma förhållanden för resenärer medan vi flyger med lägsta miljöavtryck”, säger Paulina Gosk, Corporate Communications Manager på Wizz Air.

(Foto: Anna Zvereva)

En kommentar

  1. Fins det förtfarande i sommar 2023 flyg resor direkt tour-retour Malmö- Sarajevo?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.