Norwegian ökar sommartrafiken nästa år

Under sommaren i år innehåller Norwegians trafikprogram 33 flyglinjer inom samt till och från Sverige. Till nästa sommar blir det dock betydligt fler vilket står klart efter att Norwegian presenterat sitt trafikprogram för sommaren år 2022.

Norwegian väljer att satsa på sin hemmamarknad, Norden, till nästa sommar när man stegvis skalar upp trafik igen. Totalt kommer man att flyga på 259 linjer inom och från Norden under sommaren år 2022, allteftersom en ökad efterfrågan på resor sker i takt med att reserestriktioner och karantänskrav minskar. Samtidigt är det dock oklart hur detta kommer att se ut under sommaren år 2022, men Norwegian är optimistiska. 

”Vi är glada över att kunna presentera vårt program för nästa sommarhalvår och leverera strategin som innebär att satsa på Norge och Norden. Under de senaste månaderna har vi märkt en ökande efterfrågan från kunderna, och vi ser fram emot att välkomna dem ombord på flygplanen till deras favoritdestinationer,” säger Geir Karlsen, VD för Norwegian.

För Sveriges del innebär Norwegians trafikprogram nästa sommar en rejäl ökning av antalet flyglinjer. Antalet linjer som flygs i år är 33 och till sommaren år 2022 planerar det norska lågprisbolaget för 49 utrikeslinjer till samt från Sverige och fyra inrikeslinjer i Sverige. 

”Norwegian är nu väl rustade att klara sig igenom år 2022, även om vi till viss del kommer att påverkas av pandemin även i framtiden. Vi har stor flexibilitet i användningen av våra flygplan och efter omstruktureringen har vi lägre skulder, en anpassad flotta och organisation, och vi har fått nytt kapital. Det har varit en tuff tid, men resultatet är att vi är starkare nu än före pandemin”, säger Geir Karlsen om framtiden för Norwegian.

(Foto: RHL Images)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.