Air Gotland flög 58 procent fler passagerare i juli

Air Gotland såg en stor passagerarökning på sina flyglinjer under juli jämfört med juni när semesterresandet ökade. Samtidigt tappade bolaget marknadsandelar på flygtrafiken till och från Gotland som det är hård konkurrens på.

I juli flög Air Leap-bolaget Air Gotland 58 procent fler passagerare jämfört med föregående månad. Under juli har Air Gotland, BRA, SAS samt Norwegian trafikerat Visby från Stockholm och Air Gotland noterar en minskad marknadsandel med cirka fem procent jämfört med föregående månad, troligen på grund av den hårda konkurrensen om passagerare.

”Vi visste att Gotland totalt sett skulle ha en stor efterfrågan på resor denna sommar men i den synnerligen tuffa konkurrensen från de stora bolagen är vi givetvis tacksamma för en passagerarökning på cirka 58 procent”, säger Michael Enlund, regionchef på Air Gotland.

Samtidigt som Air Gotland ökade antalet passagerare med 58 procent på sina flygningar ökade antalet passagerare på Visby flygplats med 106 procent under juli jämfört med juni. Den kraftiga ökningen beror troligen på ett ökat semesterresande med Gotland som en populär destination.

Sedan den 16 augusti har Air Gotland justerat tidtabellen för att möta sensommaren och den kommande hösten. När den nya tidtabellen konstruerats har bolaget lyssnat på gotlänningar och gotländska företagare önskemål om flygtider.

”I takt med att vaccinationsgraden ökar ser vi även en ökad efterfrågan av företagsresor till/från ön och då justerar vi tidtabellen för att matcha kundernas nya önskemål”, säger Michael Enlund.

Air Gotland flyger från Visby till Stockholm Bromma och Göteborg. Under juli och första halvan av augusti har man även flugit Ängelholm Helsingborg-Visby i samarbete med Air Skåne. Förutom Air Gotland flyger SAS året runt från Visby till Stockholm Arlanda och BRA flyger från Visby till Göteborg och Stockholm Bromma. Under sommaren har även Norwegian flugit Visby-Stockholm Arlanda och BRA har flugit Malmö-Visby.

(Foto: Erik Glimvik)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.