Nordic Seaplanes utökar trafiken

Sjöflygslinjen mellan Aarhus och Köpenhamn utökas när operatören Nordic Seaplanes tar in en andra De Havilland Twin Otter vilket ger fler avgångar mellan de två största danska städerna.

Nordic Seaplanes har sedan år 2016 flugit amfibieflygplan mellan Aarhus hamn och Köpenhamns hamn. Detta för att korta ner restiderna mellan de danska städerna där främst Aarhus flygplats ligger långt från staden, drygt fyra mil. Flygningarna har utförts med ett De Havilland Twin Otter-flygplan som tar mellan 12 och 16 passagerare per avgång men från och med idag, den 16 augusti, sätter Nordic Seaplanes ytterligare ett Twin Otter-flygplan i trafik skriver CHECK-IN.DK.

Ett flygplan till på sträckan innebär en fördubbling av antalet morgon- och eftermiddagsavgångar då ett av de två flygplanen kommer att övernatta i Köpenhamns hamn medan det andra fortsatt kommer att spendera natten i Aarhus. Med det nya flygplan tillkommer det också en tidig morgonavgång från Köpenhamn till Aarhus. Enligt en ursprunglig plan skulle det andra Twin Otter-flygplanet kommit i trafik under år 2020 och har sedan våren förra året stått i en hangar i Danmark i väntan på att pandemin nu gör det möjligt att öka flygtrafiken igen.

Nordic Seaplanes startades av Lasse Rungholm, bror till DATs VD och grundare Jesper Rungholm, och Lars Erik Nielsen. De båda har tidigare erfarenhet av sjöflygning i Maldiverna och Kroatien. Förutom att flyga mellan Aarhus och Köpenhamn erbjuder Nordic Seaplanes rundflygningar över Aarhus och Köpenhamn och före pandemin hade man planer på att börja flyga från Aarhus hamn till Göteborg Landvetter.

(Foto: Leif Jørgensen)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.