Norse redo för trafikstart under år 2022

Norse Atlantic Airways planerar för trafikstart under det första eller andra kvartalet år 2022 och förväntar sig att ha hela flygplansflottan bestående av 15 Boeing 787 Dreamliner i trafik under nästa sommar för trafik mellan Europa och USA.

Punkt-till-punkt-trafik till lågpris mellan Europa och USA. Det vill det nystartade norska flygbolaget Norse Atlantic Airways erbjuda med start under den första halvan av nästa år. Flygbolaget som planerar för både ett norskt och ett brittisk flygoperativt tillstånd för kommersiella flygtransporter (AOC) ska flyga med 15 stycken Boeing 787 Dreamliner som tidigare flög för Norwegian och hela flygplansflottan väntas vara i trafik under nästa sommar.

De destinationer som Norse har tillkännagivit hittills är Oslo, Paris och London i Europa samt New York, Los Angeles och Florida i USA. Troligen kommer fler destinationer och linjer att tillkomma fram tills sommaren nästa år då 15 flygplan ska vara i trafik och bolaget räknar med att 1 600 anställda.

”Vi tror starkt på att det finns ett behov av ett nytt och innovativt flygbolag som betjänar den lågpris-interkontinentala marknaden med moderna, mer miljövänliga och bränsleeffektiva flygplan när världen gradvis öppnar igen. Våra planer är på rätt spår och verksamheten kommer att börja när resebegränsningarna upphävs och efterfrågan på transatlantiska resor är tillbaka”, säger Norses VD Bjørn Tore Larsen.

Sedan bolagets lansering i mars har det varit ett stort intresse för Norse från den resande allmänheten, människor som vill vara en del av företaget, flygplatser, turistorganisationer, media, politiker och myndigheter på båda sidor av Atlanten uppger flygbolaget i ett pressmeddelande. Nyligen har Norse också presenterat sin logotype och flygplansmålning som är inspirerad av vikingarnas långskepp.

(Foto: Norse)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.