Air Halland: Halmstad-Bromma med Saab 2000

Från den 30 augusti utökar Air Leaps lokala varumärke Air Halland sin trafik från Halmstad till Stockholm Bromma då man byter ut Saab 340 med plats för 33-36 passagerare till en större Saab 2000 som har plats för 50 passagerare. Dessutom utökas tidtabellen.

Sedan tidigare flyger Air Leap-koncernen med Saab 2000 på sträckorna Ängelholm Helsingborg-Stockholm Bromma, Ängelholm Helsingborg-Visby, Malmö-Stockholm Bromma och enstaka avgångar på Visby-Stockholm Bromma. Från den 30 augusti får flyglinjerna sällskap av ytterligare en flyglinje med Saab 2000 genom Air Halland på sträckan Halmstad-Stockholm Bromma. Det innebär en utökad kapacitet på Air Hallands flygningar till och från Halmstad som i nuläget främst flygs med en Saab 340 som har plats för 33-36 passagerare medan Saab 2000 tar 50 passagerare.

Dessutom utökar Air Halland antalet flygningar på Halmstad-Bromma från den 30 augusti till tre avgångar varje vardag och två på söndagar. Från den 16 augusti ökar man också antalet avgångar då det blir två avgångar varje vardag och söndag fram till den 29 augusti.

”Vi har haft fina siffror på Halmstad under juli månad och ser att vaccinationen gjort att många fler väljer flyget som resalternativ”, säger Henrik Sköld Johansson, Regionchef på Air Halland. ”Vi ser nu även att företagsbokningar börjar öka och vi tror att vi under hösten kommer att vara uppe på 60-70% av trafiken från Halmstad, så som den var innan pandemin”, fortsätter Henrik. 

Air Leap-koncernen flyger inte med Saab 2000 själva utan hyr in den befintliga trafiken med flygplanstypen från Nyxair och Sveaflyg. Förutom Air Halland/Air Leap flyger även BRA mellan Halmstad och Stockholm Bromma.

(Foto: Sveaflyg)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.