Passagerarflyget tillbaka i Jönköping

På torsdagen förra veckan landade det första flygplanet med passagerare ombord på Jönköping Airport sedan pandemins början. Det var en charterflygning från Tyskland som flögs av Lufthansas dotterbolag Lufthansa Cityline och fler passagerarflygningar är att vänta framöver.

Den 5 augusti ankom det första passagerarflyget på Jönköping Airport på ett och ett halvt år. Det var en charterflygning från Frankfurt med tyska charterresenärer och är en del av ett långsiktigt och ihärdigt arbete från Smålands Turism ihop med det tyska bolaget Charterways och tyska researrangörer. Redan år 2007 kom det första charterflyget till Jönköping med utländska turister och har så gjort med regelbundna serier varje sommar sedan dess, med undantag för år 2019 och 2020.

”En fantastisk dag! Saknaden av passagerare har varit enorm och det är därför väldigt glädjande att vi får ta emot det här flyget idag. Även om vi under hela pandemin haft flygplatsen öppen och verksamheten igång för fraktflygen samt samhällsnyttiga transporter, betyder det här jättemycket för oss. Det ger massor med energi och hopp om en ljusare höst”, säger Henrik Älverdal, Marknadschef för Jönköping Airport.

Charterflygningen från Frankfurt genomfördes av Lufthansa Cityline som LH 342 och flögs med en av bolagets Mitsubishi CRJ-900. Flygplanet landade på Jönköping Airport klockan 15.37 och möttes av en vattenslut från flygplatsens brandbilar. CRJ-flygplanet återvände till Lufthansa-navet Frankfurt som LH 343 klockan 16.21.

Nästa flygplan från Tyskland landar redan denna vecka på Jönköping Airport och framöver förväntas sex till åtta flygningar per år framöver. När det gäller avgående charterflyg från Jönköping sker de första avgångarna i oktober, till Gran Canaria och Teneriffa. Dessa flygningar sträcker sig över hela vintern och fram till april nästa år.

(Foto: Henrik Rosén)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.