70 procent fler resenärer flög SAS i juli

Juli var en positiv månad för SAS då antalet resenärer ökade med nästan 70 procent jämfört med juni och kabinfaktorn var den högsta någonsin sedan februari år 2020.

I juli flög 1 023 000 passagerare med SAS vilket är en ökning med närmare 70 procent jämfört med juni. SAS har under juli ökat kapaciteten med både fler avgångar och fler destinationer som man flyger till från Skandinavien. Noterbart är att antal intäktskilometer (RPK) ökade på både kort- och långlinjer under juli men SAS valde samtidigt att dra ner antalet tillgängliga stolskilometer (ASK) med 2,8 procent på inrikeslinjerna. Trots detta ökade antalet intäktskilometer med nästan elva procent på inrikeslinjer i Sverige, Danmark och Norge.

”Vi ser att siffrorna förbättras gradvis vilket är glädjande. Samtidigt är vi naturligtvis försiktiga eftersom det fortfarande finns ett stort antal osäkerheter framför oss. Återstående reserestriktioner påverkar fortfarande passagerarna och vi gör allt vad vi kan, för att ge våra kunder en smidig reseupplevelse. SAS erbjuder flexibla biljetter och ombokningsmöjligheter. Vi tillhandahåller även digitala verktyg som hjälper våra passagerare att följa uppdateringar av restriktionerna, för att göra det enklare att resa,” säger Anko van der Werff, VD och koncernchef på SAS. 

SAS kabinfaktor förbättrades också under juli och landade på 61 procent vilket är den högsta fyllnadsgraden SAS haft på sina flygplan sedan pandemin började i mars år 2020. Samtidigt är det långt kvar till nivåerna före pandemin då SAS flög 4,1 miljoner resenärer under juli och i nuläget är man alltså ungefär på 25 procent av antalet resenärer år 2019.

(Foto: Pedro Aragão)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.